مرکز تامین و پخش قیسی(برگ زردالو)طبیعی اذربایجان-مرند

برای خرید با حاج مهدی هماهنگ کنید 09144936133 -فروش قیسی-مزایای قیسی -تهیه قیسی-طرز پخت مربای قیسی -صادرات قیسی

مرکز تامین و پخش قیسی(برگ زردالو)طبیعی اذربایجان-مرند

برای خرید با حاج مهدی هماهنگ کنید 09144936133 -فروش قیسی-مزایای قیسی -تهیه قیسی-طرز پخت مربای قیسی -صادرات قیسی

خرید لواشک ایرانی مرند

مقدمه
 
لواشک   از جمله فرآورده هایی است که مورد علاقه همه افراد به ویژه کودکان می باشد. با توجه به ماده اولیه لواشک   که شامل انواع میوه ها است بنابراین تا حدی فواید میوه را دارا بوده و به مصرف سایر تنقلات ( مثل چیپس و پفک ) ارجح می باشد.
با مصرف لواشک   های بسته بندی شده که با مجوزهای بهداشتی تولید می شوند، نگرانی آلودگی آنها نیز برطرف می گردد. این مقاله به اختصار ویژگی ها و خواص غذایی لواشک را بیان می کند.

تعاریف
  
لواشک  :
فرآورده ای است که از یک، دو و یا چند میوه ( که بهتر است میوه تازه باشد ) پس از فرآیند ویژه، معمولاً به صورت ورقه تهیه، بسته بندی و عرضه می شود.
انواع لواشک   شامل لواشک تک میوه ای، دو میوه ای و چند میوه ای می باشد.
مواد افزودنی :
به موادی گفته می شود که برای دگرگونی یا پایداری رنگ، بهبود مزه یا بو و بهبود بافت کیفی فرآورده و همچنین  برای جلوگیری از دگرگونی های شیمیایی و یا فساد بیولوژیکی به فرآورده افزوده می گردد.

روش تهیه :
 
لواشک   در واقع نوعی عصاره تغلیظ شده میوها است که متخصصان به آن اکستراکت می گویند و با خشک کردن به دست می آید. خشک کردن از ساده ترین و متداول ترین روش های نگهداری مواد غذایی است که در کشورهای مختلف به شکل های گوناگون از روش های سنتی تا الگوی صنعتی انجام می شود. از آنجایی که در تهیه لواشک  خانگی باید آن را در فضای آزاد و در معرض نور خورشید قرار داد، باید به بهداشتی بودن محیطی که لواشک   در آن قرار می گیرد نیز اطمینان داشت ( با قرار دادن یک توری نازک روی آن می توان آن را از گزند حشرات و گرد و خاک محافظت نمود ). امروزه با توجه به توسعه صنایع غذایی روش های تهیه لواشک  هم تحول یافته و نمونه های جدید این فرآورده با نظارت و رعایت اصول بهداشتی تولید می شود.   لواشک 

خواص غذایی لواشک  
 
غیر از نمک که برای جلوگیری از فاسد شدن انواع لواشک   صنعتی افزوده می گردد و از معایب این ماده غذایی محسوب می شود، ولی ریزمغذی های مفید و برخی ویتامین ها به میزان خوبی در لواشک  وجود دارند. لواشک دارای ویتامین های A و B و مواد معدنی ( مخصوصا پتاسیم و کلسیم ) می باشد که به دلیل کالری پایین آن، به عنوان یک میان وعده مناسب می باشد و مصرف آن چاقی را به دنبال ندارد. خواص لواشک   را باید با توجه به میوه اولیه آن شناخت. مثلا لواشک  آلو برای درمان یبوست مفید است و لواشک  سیب اثر عکس دارد. یا لواشک زغال اخته نیز با توجه به مواد ضد میکروبی خود می تواند در پیشگیری از عفونت های ادراری در خانم ها مفید واقع شود. در ادامه برخی از اثرات گزارش شده برای بعضی از لواشک  ها بیان می شود:

لواشک  لیمو :
 لواشک 
دارای خواص اسیدی ضد عفونی کننده قوی است که برای دفع سنگ کلیه، آلرژی و لاغری موثر می باشد. همچنین به واسطه ترکیبات آنتی اکسیدان، خاصیت ضد سرطانی دارد.لواشک 
لواشک 
لواشک انار :
 لواشک 
در کنترل اوره و کلسترول و دفع سموم و تعدیل مایعات بدن بسیار مفید است.
لواشک 
لواشک  آلو :
 لواشک 
ضد باکتری و ویروس، ایجاد کننده تحریکات در روده و موثر در تنظیم کار دستگاه گوارش. این لواشک  برای افرادی که ناراحتی معده و کم خونی دارند مفید است و برای سنین مختلف توصیه می شود.لواشک 

لواشک  زغال اخته :
 
در کاهش خطر بروز عفونت های مجاری ادرای و رفع بی خوابی موثر است.

ترکیبات :
 
در جدول زیر ترکیبات 2 نوع لواشک ( در 100 گرم ) گزارش شده است:

نوع ترکیبات
    لواشک 

لواشک  لیمو
    لواشک 

لواشک  زرشک

فروکتوز (گرم)
   

2/16
    رلواشک 

24

فیبر خام (گرم)
    لواشک 

5/2
   

193/0

سدیم ( میلی گرم)
   

6/2
   

----

آهن ( میلی گرم)
    لواشک 

3/43
   

45/13

انرژی ( کیلو کالری)
   

8/352
    لواشک 

54/233

ویژگی ها:
 لواشک 

ویژگی های فیزیکی :
 لواشک 
- لواشک باید بدون آفت زنده ( مانند شش پایان ، کنه ها و کپک ها ) باشد .لواشک 
- ضخامت ورقه لواشک نباید از یک میلیمتر کمتر و از 5 میلیمتر بیشتر باشد و حتی الامکان یکنواخت باشد.لواشک 
- لواشک باید به رنگ طبیعی میوه های به کار رفته در تهیه آن و یا کمی تیره تر باشد.لواشک 
- لواشک باید دارای بو و مزه طبیعی میوه به کار رفته در تهیه آن بوده و بو و مزه بیگانه مانند ترشیدگی، سوختگی یا کپک زدگی نداشته باشد.لواشک 
- مواد خارجی دیدنی ( تکه های پوست، هسته، دانه و دم میوه، برگ، خاک و شن، کاه و ...) در لواشک نباید وجود داشته باشد.لواشک 
لواشک 
ویژگی های شیمیایی :
 لواشک 
حداکثر رطوبت لواشک 15 درصد، حداکثر خاکستر کل 4/5 درصد ( برای لواشک زردآلو تا 5 درصد و برای لواشک  آلو تا 7 درصد )، حداکثر خاکستر نامحلول در اسید 0/1درصد ، حداکثر اسیدیته کل لواشک  برحسب اسید سیتریک 7 درصد ( برای میوه های ترش مانند زرشک، غوره، انار، لواشک    آلو و  لواشک  زغال اخته تا 10 درصد ) و میزان PH باید بین 4/5 - 2/5 باشد. لواشک 
باقیمانده دود گوگرد ( انیدرید سولفورو ) در لواشک تهیه شده از میوه های خشک که در فرآیند آنها از دود گوگرد بهره گیری شده ( مانند زردآلو ) نباید از 200 بخش در میلیون (ppm) بیشتر باشد.لواشک 
لواشک 
مواد افزودنی :
 لواشک 
به جز مواد زیر هیچ ماده دیگری نباید به لواشک   افزوده شود:
- نمک خوراکی ( نمک طعام ) حداکثر 2 درصد ( اگر در ترکیب لواشک بیش از 70 درصد غوره، زرشک، انار و یا آلو به کار رفته باشد، افزودن نمک تا 3 درصد بلامانع است ).
- مواد شیرین کننده مانند ساکاروز و گلوگز.لواشک 
- اسیدهای میوه ای مانند اسید سیتریک، اسید مالیک و اسید تارتاریک .لواشک 
- بوافزاهای طبیعی با منشاء گیاهی.لواشک 
یادآوری : افزودن هر گونه مواد طعم دهنده و نگهدارنده به لواشک غیر مجاز می باشد.لواشک 
لواشک 
ویژگی های میکروبیولوژی :
 لواشک 
ویژگی های میکروبیولوژی لواشک به شرح زیر می باشد:
لواشک 
نوع میکروارگانیسم
    لواشک 

حد مجاز در گرم
لواشک 
شمارش باکتری های هوازی مزوفیل
   لواشک 

200
لواشک 
شمارش کپک
    لواشک 
لواشک 
100
لواشک 
شمارش مخمر
    لواشک 

100
لواشک 
نکته :
 لواشک 
بهداشتی بودن لواشک  یک موضوع بسیار با اهمیت است که قبل از مصرف لواشک  باید به بهداشتی بودن (اطمینان از دارالواشک  بودن مجوزهای بهداشتی لواشک  ) و خواص غذایی آن توجه داشت.لواشک 

شرایط بسته بندی:لواشک 
 لواشک 
- بسته بندی لواشک باید به گونه ای باشد که فرآورده رالواشک    در برابر رطوبت، آفت ها و عوامل فاسد حفظ نماید .
- لوازمی که برای بسته بندی لواشک استفاده می شود بایدلواشک  سالم، نو، خشک و بدون بوی ناخوشایند باشد.لواشک 
- تکه های بریده شده لواشک باید متناسب با وزن آنها در ظروف مناسب و مجاز در صنایع غذایی ( مانند سلوفان، پلی اتیلن ویژه مواد خوراکی ) بسته بندی گردد.
بهتر است هر ورقه لواشک در یک بسته کوچک بسته بندی شود.لواشک 
لواشک 
موارد نشانه گذاری :
 لواشک 
بر روی ظروف یا پوشش های بسته بندی، باید موارد زیر به طور واضح درج گردند:
- نام و نوع کالا.لواشک 
- نام و نشانی سازنده.
- شماره پروانه ساخت وزارت بهداشت .
- عبارت « ساخت ایران » .لواشک 
- وزن خالص به گرم یا کیلوگرم .لواشک 
- تاریخ تولید و پایان مصرف .
- شماره سری ساخت .لواشک 
- مواد به کار رفته به ترتیب مقدار .
منبع: دنیای تغذیه لواشک  لواشک 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.