زردآلو و قیسی خواص درمانی بسیاری دارد از جمله می‌توان به تصفیه خون، باز کردن عروق، رفع بوی بد دهان، پایین آوردن تب، برطرف کردن ورم مفاصل اشاره کرد.http://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1391/11/3/744687_657.jpg


مصرف زردآلو به همراه مغز آن ضد نفخ بوده و هضم آن را آسان می‌ نماید و برای کم خونی نیز مفید است.

زردآلو حاوی آب، کلسیم، سدیم، پتاسیم، فسفر، آهن، ویتامین B3 ،B2 ،B1 و مواد نشاسته‌ای و چربی است.

روغن مغز هسته زردآلو برای نرم کردن پوست مفید بوده و همچنین روغن تلخ مغز زردآلو میکروبهای معده و روده را از بین می‌برد .

زردآلو سنگین و دیر هضم است و کودکان و سالخوردگان نباید در مصرف زردآلود زیاده‌روی کنند.

این پزشک توصیه کرد، که به همراه زردآلو هسته آنرا نیز مصرف کنید، چرا که از نفخ معده جلوگیری می‌کند.

( میهمان گرامی شما قادر به مشاهده تصاویر نمی باشید . لطفا برای مشاهده تمام محتویات خانوم گل با کلیک بر روی لینک ثبت نام مراحل عضویت را طی فرمایید .)

قیسی این خویشاوند طلایی آلوچه و آلو از سه هزار سال پیش در چین کاشت می شد و بر خلاف آنچه که از نام علمی اش ( Prunus armeniaca ) بر می آید، منشا آن نه ارمنستان بلکه شمال غربی چین در نزدیکی مرز روسیه در منطقه « گریت وال » است. درخت زردآلو گیاهی است مقاوم با برگ های پهن و نسبتا گرد، با راس نوک تیز و حاشیه نسبتا دندانه دار. گل های بدون پایه با پنج گلبرگ منظم و پرچم های پر شمار در اوایل بهار شکفته می شوند. میوه زردآلو مانند شفت و آلوچه با پوست نازک و گوشت زرد رنگ در اواسط تابستان رسیثده می شود. میوه های رسیده آبدار، شیرین و با سطحی صاف و بدون کرک اند و در اشکال متفاوتی مانند میوه تازه، آب میوه، میوه خشک شده ( برگ قیسی )، فریز شده و کنسرو شده به مصرف می رسند. از عصاره هسته سرشار از گیلکوزید های سیانوژنیک زردآلو دارویی ضد سرطان در گذشته تهیه می شد که امروز از رده خارج شده است. هسته زردآلو هایی که در آسیای مرکزی و نواحی مدیترانه ای کاشته می شود، شیرین است و می توان همانند بادام از آن روغن گرفت. از روغن زردآلو در تهیه انواع کرم های پوست، صابون و عطرسازی استفاده می شود. گاهی نیز آن را با روغن بادام مخلوط کرده و به مشتریان می فروشند. میوه زردآلو حاوی مقادیر زیاد ویتامین A و مقادیر کمتری از تیامین، ویتامین C، کلسیم، فسفر، آهن و پتاسیم است. سالانه 27000 تن زردآلو در سراسر جهان تولید می شود که ترکیه، ایران و پاکستان بزرگترین تولیدکنندگان آنند.قیمت قیسی

به فارسى انواع آن را «زردآلو»، «شکرپاره»، «قیسى» و در کردستان «مشمش» نامند و خشک‏کرده آن را برگه زردآلو و برگه قیسى و خوبانى گویند. در کتب طب سنتى قدیم با نام «مشمش» آمده است.قیمت قیسی طعم شیرین آن به علت مقدار زیاد ساکارز (نوعى کربوهیدرات دوقندى که همان شکر متداول مصرفى ما است) میباشد و رنگ زرد مایل به نارنجى بافت و پوست آن به علت رنگدانه آنتی اکسیدان (مواد ضد سرطان) به نام بتا ـ کاروتن مى‏باشد (پیش‏ساز ویتامین A در بدن).قیمت قیسی

ترکیبات شیمیایىقیمت قیسی

در هر 100 گرم بافت زردآلو مواد زیر وجود دارد:قیمت قیسی

آب 85 گرم، کربوهیدرات 7 گرم، پروتئین 1 گرم، کلسیم 15 میلى‏گرم، فسفر 23 میلى‏گرم، آهن 1 میلى‏گرم، سدیم 1 میلى‏گرم، پتاسیم 270 میلى‏گرم، پیش‏ساز ویتامینA 405 میکروگرم، ویتامین C 6 میلى‏گرم، ویتامین B1 03/0 میلى‏گرم، ویتامین B204/0 میلى‏گرم، نیاسین 6/0 میلى‏گرم، منیزیوم 11 میلى‏گرم، مس 12/0 میلى‏گرم، روى 02/0 میلى‏گرم.قیمت قیسی

چه مقدار زردآلو مصرف کنیم؟

6 عدد زردآلو با اندازه متوسط، تقریبا 13 درصد دریافت روزانه توصیه شده آهن براى خانمها را تأمین مى‏کند مصرف منظم زردآلو خطر کم‏خونى را کاهش مى‏دهد

خصوصیات ویژه:قیمت قیسی

ـ سرطان معده و ریه:

زردآلو، همان طور که اشاره شد، منبع مفیدى از بتاکاروتن است. مؤسسه تحقیقات سرطان جهانى پس از مطالعه در باره ارتباط بین سرطان معده و بتاکاروتن در سال 1377 (1998) چنین گزارش کرد که دریافت بالاى کاروتنوئیدها احتمالاً مى‏تواند خطر این بیمارى را کاهش دهد. به نظر مى‏رسد که نقش حفاظتى در برابر سرطان ناشى از توانایى بتاکاروتن در پاکسازى بدن از موادى است که عامل ایجاد تغییرات سرطان‏زایى در سلولها هستند.قیمت قیسی

به علاوه نتایج تحقیق این مرکز، چنین نشان داده است که کاروتنها احتمالاً در برابر سرطان ریه هم در افراد سیگارى و هم غیر سیگارى و به طور مشابه در خانمها و آقایان، داراى نقش حفاظتى مى‏باشند. قرار دادن منظم زردآلو در رژیم غذایى سبب افزایش دریافت کاروتنها مى‏گردد.قیمت قیسی

ـ فشار خون بالا:قیمت قیسی

برگه زردآلو منبع غنى پتاسیم است که در هر 100 گرم از آن، 4/1 گرم پتاسیم وجود دارد. مصرف 5/2 تا 9/3 گرم پتاسیم در رژیم غذایى به طور روزمره،

در افراد داراى فشار خون طبیعى و بالا سبب کاهش فشار خون مى‏گردد.قیمت قیسی

ـ افسردگى در سالمندان:قیمت قیسی

پوره زردآلو یک دسر عالى براى سالمندانى است که از افسردگى و فراموشى ناشى از کمبود پتاسیم در رژیم غذایى رنج مى‏برند.

ـ شبکورى:قیمت قیسی

فقدان مصرف غذاهاى غنى از کاروتن منجر به ضعف بینایى خصوصا در سالمندان که اغلب میوه و سبزیجات تازه کمى مصرف مى‏کنند، مى‏گردد. زردآلو منبع خوبى از کاروتن است.قیمت قیسی

ـ تخلیه انرژى:قیمت قیسی

زردآلوى تازه به آهستگى هضم مى‏گردد و بنابراین به آرامى سبب ورود مقادیرى قند به جریان خون مى‏شود. افرادى که به طور منظم ورزش مى‏کنند، چندین ساعت قبل و بین جلسات ورزش جهت تأمین انرژى براى عضلات، به چنین منبع غذایى احتیاج دارند.قیمت قیسی

ـ مشکلات وزنى:

زردآلوى تازه طعم شیرینى دارد در حالى که نسبتا انرژى کمى آزاد مى‏کند. زقیمت قیسی ردآلو همچنین داراى فیبر است و فرمى از قند را که به آهستگى در بدن مى‏سوزد، به درون جریان خون وارد مى‏سازد.

لذا براى افرادى که مراقب وزن خود هستند، منبع غذایى عالى کم انرژى، خصوصا به عنوان میان وعده، مى‏باشد.

ـ سلامتى لثه‏ ها:قیمت قیسی

زردآلو به علت دارا بودن ویتامین C نقش مهمى در حفظ سلامت لثه‏ها ایفا مى‏کند. لذا افرادى که به هر علتى دچار خونریزى لثه مى‏شوند یا تحت اعمال جراحى لثه و دندان قرار مى‏گیرند لازم است حتما منابع ویتامین C و از جمله زردآلو مصرف نمایند.قیمت قیسی