نام به لیمو برای خیلی از افراد آشناست. گیاهی که اگر بخواهیم ریشه رویش آن را پیدا کنیم، باید به کشورهای آمریکای جنوبی مانند شیلی و پرو سفر کنیم. این گیاه به طور وسیع در باغ های کشورهای اروپایی نیز کشت می شود. این گیاه امروزه در شمال کشورمان نیز کشت می شود. نام علمی این جنس به افتخار دکتر اوگوست لپی جهانگرد فرانسوی که به آمریکای جنوبی مسافرت نموده و این نبات را با خود به اروپا برده، گذارده شده است. مهمترین ترکیب آن مربوط به رایحه برگها می باشد که سیترال نام دارد. گیاهی از خانواده شاه پسند است، درختچه ای، خزان پذیر که ارتفاع آن تا سه متر می رسد. برگ های این گیاه به صورت کشیده، ساده، کامل، بیضی دراز، نوک تیز و به رنگ سبز کمرنگ دیده می شوند که بصورت دسته های سه تایی بر روی ساقه قرار می گیرند.
برگ ها و پیکر رویشی تازه این گیاه، حاوی اسانسی است که بوی لیمو می دهد و آنچنان عطر دلنشینی دارد که همیشه به عنوان یک گیاه معطر در باغ های سلطنتی اسپانیا کشت می شده است. ترکیب اصلی اسانس به لیمو سیترال است. به لیمو خواص درمانی زیادی دارد. این گیاه دارای خاصیت تب بر، مسکن، ضدنفخ، موثر در هضم غذا و آرامش بخش است. اگر بخواهیم به اعصابمان کمی آرامش بدهیم، کافی است مقداری چای به لیمو بنوشیم. این دم کرده فوق العاده آرام بخش و تسکین دهنده اعصاب است. اسانس این گیاه در صنایع غذایی و در تهیه انواع عطر و ادکلن بسیار کاربرد دارد. به لیمو یکی از گیاهانی است که امروزه در باغ های آروماتیک کشورهای اروپایی به وفور کشت می شود.
یک کارشناش گیاهان دارویی معتقد است: افزودن چند برگ به لیمو به چای آن را جادویی میکند و خواص بسیار زیادی را برای آن به ارمغان میآورد. وی با بیان اینکه کشت این گیاه به صورت چند ساله صورت میگیرد، تصریح کرد: قسمت مورد استفاده، سرشاخه و برگ این گیاه است که در همان سال اول کشت و بعد از سه تا چهار ماه از رشد این گیاه میتوان برداشت را به صورت اصولی و دقیق انجام داد.
این کارشناس گیاهان دارویی با بیان اینکه این نوع چای با افزودن سه تا چهار برگ از گیاه به لیمو را به چای دم کرده درست میشود، تصریح کرد: طبیعت گرم، خواب آور شب، آرامبخش، ضد میگرن، ضد سردرد، ضد تپش قلب، تقویت حافظه، ضد نفخ و تقویت کنندگی معده از جمله خواص آن است. وی ادامه داد: از به لیمو در درمان سردردهای یک طرفه، دردهای عصبی، سرگیجه و علائم سرماخوردگی استفاده میشود. در بیماران دچار نارسایی کلیوی و همچنین در دوران آبستنی و شیردهی باید از مصرف زیاد به لیمو اجتناب کرد، گفت: استفاده موضعی به لیمو ممکن است باعث حساسیت پوستی شود.
به لیمو یکی از گونه های دارویی می باشد که دارای چندین نوع ترکیب فلاونوئیدی و فنلی می باشد. تحقیقات نشان داده است که ترکیبات فنلی موجود در عصاره به لیمو می تواند در تثبیت انواع رادیکالهای آزاد موثر باشد.
¨ افرادی که اغلب اوقات در شرایط تنش و استرس قرار دارند عضلات خسته تری نسبت به افراد دیگر دارند و این گرفتگی و بی حالی و سست بودن عضلات ناشی از همان اثرات انواع اکسیدانت ها و رادیکالهای آزادی است که در بدن در طول روز تولید می شوند. تنش عامل تولید این نوع رادیکالها می باشد. ترکیبات موجود در اسانس و عصاره به لیمو سرشار از مواد آنتی اکسیدانت و آنتی رادیکال می باشد. این ترکیبات رادیکالها را گیر انداخته و آنها را بی اثر میکنند.
¨ افراد مضطرب و افسره اغلب دچار مشکلات خواب و بی خوابی هستند. این بیماری های ناشی از عوامل خارجی و اثر آنها بر فیزیولوژی بدن بوده و تقویت سیستم عصبی می تواند تا حدودی این عوارض را از بدن برطرف نماید.
¨ برخی افراد به محض تناول غذا دچار مشکلات معده ای و روده ای مانند درد در ناحیه معده و شکم، نفخ و سوء هاضمه می شوند. علت این مشکلات ناشی از ضعف سیستم عصبی دستگاه گوارش می باشد. اما با مصرف به لیمو به عنوان تقویت کننده سیستم عصبی می توان تا حدودی این مشکلات را برطرف نمود.
,به لیمو,به لیمو خواص,به لیمو+کاشت,به لیمو چای,به لیمو و بارداری, به لیمو
مضرات به لیمو,قیمت هر کیلو به لیمو,قیمت هر کیلو به لیمو,
قیمت هر کیلو به لیمو,فروش نهال به لیمو,فروش قلمه به لیمو,کاشت به لیمو در گلخانه,
بذر به لیمو,روش قلمه زدن به لیمو,به لیمو+pdf,خرید و فروش قلمه به لیمو,
کاشت به لیمو در گلخانه,فروش قلمه به لیمو,فروش نهال به لیمو,فروش برگ به لیمو,
,بذر به لیمو,قیمت نهال به لیمو,روش قلمه زدن به لیمو,فروش نهال به لیمو,فروش برگ خالص به لیمو صادراتی
فروش قلمه به لیمو,کاشت به لیمو در گلخانه,بذر به لیمو,روش قلمه زدن به لیمو,به لیمو+pdf,
خرید و فروش قلمه به لیمو,کاشت به لیمو,طبع به لیمو,شربت به لیمو,طرز تهیه دمنوش به لیمو,
به لیمو و فشار خون,طبیعت به لیمو,طرز تهیه چای به لیمو,به لیمو و خواص آن,به لیمو و فشار خون,به لیمو در بارداری,به لیمو برای بارداری,به لیمو+pdf,
به لیمو خواص,به لیمو خاصیت,چای به لیمو خواص,برگ به لیمو خواص,شربت به لیمو خواص
,دمنوش به لیمو خواص,گیاه به لیمو خواص,خواص به لیمو چیست,به لیمو کشت,کاشت به لیمو در گلخانه,کاشت به لیمو در خانه
,کاشت به لیمو در گلدان,کاشت به لیمو در خوزستان,به لیمو چای سبز,به لیمو و چای سبز,چای به لیمو در بارداری,چایی به لیمو
,چای به لیمو چیست,چای به لیمو و بارداری,چای به لیمو زیرفون,چای به لیمو در دوران بارداری,به لیمو بارداری,دمنوش به لیمو و بارداری
,برگ به لیمو و خواص آن,به لیمو فشار خون,چای به لیمو و فشار خون,خواص به لیمو فشار خون,به لیمو در بارداری,شربت به لیمو در بارداری
,مصرف به لیمو در بارداری,خوردن به لیمو در بارداری,خواص به لیمو در بارداری,به لیمو در دوران بارداری,دمنوش به لیمو در بارداری
,برگ به لیمو در بارداری,به لیمو برای زنان باردار,به لیمو برای باردار,ایا به لیمو ب
¨ در برخی از کشورها از چای به لیمو به عنوان مکمل لاغری یا کاهش وزن استفاده می کنند. همچنین با بخور برگهای این گیاه در برخی از نقاط دنیا برای لکه زدایی پوستی استفاده می شود.
برای تهیه دم نوش به لیمو، سه تا ده گرم برگ این گیاه را در نیم لیتر آب جوش دم کرده و روزانه چند استکان مصرف کنید. همچنین می توان یک قاشق چایخوری از برگ خشک آن را در نیم لیتر آب جوش دم کرده و مانند چای نوشید. در دوران آبستنی، شیردهی و بیماران دارای نارسایی کلیوی باید از مصرف زیاد به لیمو اجتناب کرد. برگ و اسانس به لیمو را باید دور از نور، در جای خنک و سربسته نگهداری کرد.
.