مرکز تامین و پخش قیسی(برگ زردالو)طبیعی اذربایجان-مرند

برای خرید با حاج مهدی هماهنگ کنید 09144936133 -فروش قیسی-مزایای قیسی -تهیه قیسی-طرز پخت مربای قیسی -صادرات قیسی

مرکز تامین و پخش قیسی(برگ زردالو)طبیعی اذربایجان-مرند

برای خرید با حاج مهدی هماهنگ کنید 09144936133 -فروش قیسی-مزایای قیسی -تهیه قیسی-طرز پخت مربای قیسی -صادرات قیسی

خواص گیاه دارویی به لیمو |طرز تهیه دمنوش به لیمو

خواص گیاه دارویی به لیمو |طرز تهیه دمنوش به لیمو

اسفند ۱۲, ۱۳۹۳    آشنایی با خواص و کاربرد‌های گیاهان دارویی, گیاهان دارویی ارسال نظر 10,170 مشاهده
خواص درمانی گیاه دارویی به لیمو
آشنایی با خواص درمانی گیاه دارویی به لیمو Lippia citriodora

 

به لیمو Lippia citriodora

 
به لیمو گیاهى است درختچه اى به ارتفاع ۶ – ۳ متر با برگ هاى ساده سرنیزه اى به طول ۱۰ – ۷ سانتى متر، نوکدار، در قاعده گره اى و عموماً به صورت دسته هاى سه تایى در هر گره، برگ هاى له شده این گیاه بوى خوشایند لیمو را دارد.
برگ این گیاه در رفع تپش قلب، سردردهای یک طرفه، سرگیجه، حالات عصبی و خستگی های روحی بسیار مفید است.
به لیمو برای تقویت معده در ردیف بهترین داروها قرار می گیرد که برای این منظور بهتر است همیشه به صورت دم کرده مانند چای مصرف شود.
برگ ها بخش دارویى این گیاه را تشکیل مى دهد و بویى شبیه به بوى لیمو دارد. برگ ها را در اواخر تابستان جمع آورى مى کنند. پودر برگ گیاه به لیمو به رنگ سبز مات و داراى بوى معطر، طعم آن تند و کمى تلخ است. به لیمو، بومى آمریکاى جنوبى بوده و به طور طبیعى رویش آن در شیلى، پرو و آرژانتین گزارش شده است.

به لیمو گیاهی بومی آمریکای جنوبی است که به عنوان یک دمنوش مفرح و نشاط آور مورد استفاده قرار می گیرد. دارای خاصیت آرامبخشی بوده و می تواند به عنوان دافع حشرات نیز کاربرد داشته باشد.


اسم انگلیسی: Lemon verbena
به لیمو گیاهی بومی آمریکای جنوبی است که به عنوان یک دمنوش مفرح و نشاط آور مورد استفاده قرار می گیرد. دارای خاصیت آرامبخشی بوده و می تواند به عنوان دافع حشرات نیز کاربرد داشته باشد.
کاربردهای درمانی
قسمت مورد استفاده: برگ، گل
اثرات مهم: ضد اسپاسم، آرامبخش
مشکلات خواب: دمکرده ی به لیمو یک دمنوش مطبوع و لذت بخش است که اثر ملایمی داشته و می توان از آن برای بعد از شام یا آخر شب استفاده کرد تا یک خواب آرام و راحت داشت. این گیاه دارای اثر تقویت اعصاب است که با افسردگی نیز مقابله می کند.
کمک به دستگاه گوارش: دم کرده ی به لیمو که عطری شبیه لیمو دارد، هضم غذا را بهبود می بخشد و ناراحتی های معده مثل نفخ و گاز معده را از بین می برد.
خواص دارویی
تقویت حافظه و ایجاد آرامش و درمان بی خوابی، خاصیت ضد میکروبی قوی، مسکن، مقوی معده، رفع کننده دردهای عصبی، تب بر، آرام بخش، ضد تشنج، رفع دردهای عصبی، پایین آورنده تب و درمان سرماخوردگی و آسم.
خواص دارویی برگ به لیمو
تب بر، ضد نفخ، مسکن، کمک کننده به هضم غذا، ضد اسپاسم، ضد خستگی بدن، آرام بخش و آرام کننده ی اعصاب، برای تقویت معدهف رفع درد شکم، دل پیچه و کاهش نفخ موثر ، برای درمان سوء هاضمه
مقدار و نحوه مصرف:
برای تهیه جوشانده به لیمو، ۳ تا ۱۰ گرم برگ این گیاه را در نیم لیتر آب جوش دم کرده و روزانه چند استکان آن را مصرف کنید. همچنین می توان یک قاشق چایخوری از برگ خشک آن را در نیم لیتر آب جوش دم کرده و مانند چای بنوشید.
در دوران آبستنی، شیردهی و بیماران دارای نارسایی کلیوی باید از مصرف زیاد به لیمو اجتناب کرد.

 

 
با به لیمو به اعصابتان مسلط باشید و راحت بخوابید

 

 

به لیمو حاوی مواداسیدسیتریک، کلسیم، منیزیم، ویتامین C، بیوفلاونوئید، پکتین، و لیمونن است که با عفونت مبارزه میکند.اگر شما از مشکلات سوزش سر دل، کلیه و یا صفرا رنج می برید باید قبل از استفادهبادکتر خود مشورت کنید. برای محافظت از مینای دندان های خود ، حداقل نیم ساعت صبر کنید بعد مسواکبزنید. برگ ها و پیکر رویشی این گیاه دارای خاصیت تب بر، مسکن ، ضد نفخ ، کمک کننده به هضم غذا ، آرامش بخش ، رفع درد شکم ، دل پیچه ، رفع تپش قلب و اثر مقوی بر معده دارد و برای رفع دردهای عصبی و پایین آوردن درجه حرارت بدن در بیماریها بسیار مفید است.
از به‌لیمو در درمان سوء‌هاضمه ، نفخ ، سردردهای یک‌طرفه ، دردهای عصبی ، سرگیجه و رفع صداهای گوش ، رفع خستگی بدن و علایم سرماخوردگی استفاده می‌گردد.
همچنین به عنوان ادویه در مصارف خانگی مصرف دارد.
اسانس به لیمو دارای خواص باکتری ‌کش و حشره‌کش بوده ، همچنین در عطرسازی از آن استفاده می‌شود.

چای به لیمو فوق العاده آرام بخش و تسکین دهنده اعصاب است. اسانس این گیاه در صنایع غذایی و در تهیه ی انواع عطر و ادکلن بسیار کاربرد دارد. به لیمو یکی از گیاهانی است که امروزه در باغ های آروماتیک کشورهای اروپایی بوفور کشت می گردد.
برای تقویت حافظه می توان از عرق به لیمو استفاده کرد.
به لیمو برای تقویت معده در ردیف بهترین داروها قرار می گیرد که برای این منظور بهتر است همیشه به صورت دم کرده مانند چای مصرف شود.
برگ این گیاه در رفع حالات عصبی و خستگی های روحی بسیار مفید است.

◄ اخطارها
در بیماران دچار نارسایی کلیوی و همچنین طی دوران بارداری و شیردهی می بایست از مصرف مقادیر زیاد به لیمو اجتناب نمود. استفاده موضعی اسانس به لیمو ممکن است سبب حساسیت پوستی گردد.
برگ و اسانس به لیمو را باید دور از نور، در جاى خنک و در ظروف در بسته نگهدارى کرد.

◄ ابهام‌زدایی
نوشیدنی که به نام “شربت به‌لیمو” معروف است ربطی با گیاه به‌لیمو ندارد و ترکیبی است از آب لیمو، آب میوه به، شکر و موادی دیگر. شربتی با محتوی عصاره یا دم کرده برگ گیاه به‌لیمو به همراه افزودنی های مختلف نیز ساخته میشود، ولی آن نیست که در زبان عام “شربت به‌لیمو” نامیده میشود.

 
خواص درمانی دم نوش به لیمو

امروزه به علت زیبایى و عطر دلپذیرى که دارد در غالب نواحى گرم و معتدل مانند نواحى مدیترانه اى اروپا پرورش مى یابد. در ایران هم نمونه هایى از آن را آورده و در استان هاى شمالى و باغ ها کشت داده اند. ماده متشکله اصلى برگ گیاه به لیمو را اسانس به میزان ۵/۰ درصد تشکیل مى دهد. این اسانس سبک تر از آب بوده، رنگ آن زرد مایل به سبز روشن و با بویى مشابه لیمو است. از به لیمو در درمان سوءهاضمه، نفخ، سردردهاى یک طرفه، دردهاى عصبى، سرگیجه و علائم سرماخوردگى استفاده مى شود. همچنین به عنوان ادویه در مصارف خانگى مصرف دارد.
اسانس به لیمو داراى خواص باکترى کش و میکروب کش بوده و همچنین در عطرسازى از آن استفاده مى شود.
برگ و اسانس به لیمو را باید دور از نور، در جاى خنک و در ظروف در بسته نگهدارى کرد. از فرآورده هاى موجود در بازار آن مى توان به چاى ورون اشاره کرد.

چای به لیمو ( که به آن چای جادویی و چای آرامش می گویند ) از بهترین نوشیدنی های روی زمین است.

چای به لیمو – دمنوش به لیمو

دمنوش به‌لیمو به جای چای سیاه
طرز تهیه چای به لیمو:

یک قاشق غذاخوری برگ به لیمو را در قوری ریخته و آب با دمای ۸۰ درجه را به آن اضافه کرده و اجازه می دهیم که به مدت ۲۰ دقیقه دم بکشد. در صورت تمایل به شیرین کردن دمنوش، می توانید از نبات یا عسل استفاده کنید.

خواص چای به لیمو : طبیعت گرم . خواب آور شب . ارامبخش . ضد میگرن . ضد سردرد . ضد تپش قلب . تقویت حافظه . ضد نفخ . تقویت معده . ضد اسم
 این دمنوش به رفع تپش قلب کمک می کند.
این دمنوش آرام بخش است، استرس و خستگی های روحی را کاهش داده و برای درمان بی خوابی مناسب است.
مناسب برای درمان سرماخوردگی و سرفه است.
به لیمو یکی از بهترین داروها جهت تقویت معده می باشد و همچنین خاصیت ضد نفخ دارد.

این دمنوش جهت التیام سر درد و میگرن مناسب می باشد.



منبع :سایت کشت کالا




شناسنامه


شاه پسند Verbenaceae :تیره
Lippa citriodora – Aloysia citriodora:نام لاتین
Lemon verbena – Herb Louisa:نام انگلیسی
به لیمو:نام فارسی
لویزه:نام عربی


شرح گیاه


نام علمی این جنس به افتخار دکتر اوگوست لیپی جهانگرد فرانسوی که به آمریکای جنوبی مسافرت نموده و این نبات را به خود به اروپا برده، گذارده شده است. این درختچه بومی آرژانتین و شیلی است.
نام آن بعلت بوی مطبوع برگ در بین باغبانان به لیمو و عربی لویسه نامیده می شود. این درختچه به سرمای چند درجه زیر صفر حساس است و در شمال کشور در هوای آزاد بخوبی رشد می کند و در نقاط سردسیر در گلخانه نگهداری می شود.
ارتفاع درختچه 5/1 تا 2 متر دارای ساقه دراز، زاویه دار و منشعب می باشد برگهای ساده، خشن، کامل ،فراهم ، مجتمع به تعداد 3 یا 4 تایی و به رنگ سبز روشن دارد گل های آن کوچک و دارای جامی است که از خارج سفید و از داخل آبی مایل به بنفش است مجموعه گلهای آن نیز ظاهر هرمی شکل در حول یک محور دراز بوجود می آورد کاسه گل آن لوله ای شکل، منتهی به چهار دندانه باریک و جام گل آن مرکب از 4 لوب پهن است. چهار پرچم دارد که دو به دو مساوی است میوه اش شفت مانند و محتوی دو دانه می باشد.
قسمت مورد استفاده گیاه : برگهای آن است.

زمان و روش برداشت


زمان جمع‌آوری گیاه 2 تا 3 بار در سال و معمولاً در ماههای خرداد و مرداد و مهر صورت می گیرد. پس از جمع آوری محصول شاخه های برگدار گیاه را قطع می نمایند و سپس آنها را به طور طبیعی به صورت دسته و به وضع آویخته در انبارهای مخصوص قرار می دهند به نحوی که جریان هوا در آن محل برقرار باشد. پس از خشک شدن برگها را از شاخه ها جدا می نمایند. جهت بدست آوردن اسانس معمولاً از برگهای تازه و سرشاخه های جوان استفاده به عمل می آید.

روش کاشت و داشت


تکثیر به لیمو به وسیله قلمه زدن شاخه ها و یا خوابانیدن آنها در زمینهای قابل نفوذ و مرطوب صورت می گیرد. ضمناً چون این گیاه در مقابل حرارت حساسیت دارد آبیاری زمین زراعتی مخصوصاً در فصول گرم امری الزامی است.
تکثیر به وسیله قلمه زدن بدین صورت است که شاخه های جوان گیاه را که در آغاز رویش طولی دارند از ساقه قطع می کند و پس از جدا نمودن برگها آنها را به صورت قلمه در آورده و در نهالستان که زمین آن قبلاً آماده گردیده، می کارند توسط آبیاری که بطور مرتب از قطعه زمین نهالستان بعمل می آید، قلمه ها تدریجاً در پائیز ریشه دار می شوند و بر اثر رشد و نمو آمادگی انتقال به زمین زراعتی را پیدا می کنند.زمین زراعتی باید کم و بیش آفتابگیر و قابل نفوذ و دارای رطوبت کافی باشد و قبلاً آنرا به عمق 50-40 سانتی متر بخوبی شخم زده باشند. در غیراینصورت ریشه های گیاه نمی توانند به سهولت در داخل خاک نفوذ کرده و رطوبت لازم را بدست آورند. برخی نیز معتقدند که دو مرتبه دیگر باید زمین شخم زده شود که آخرین دفعه آن به منظور وارد کردن انواع کودها به درون خاک است. پس از انجام این کارها در سطح زمین زراعتی خطوطی به فواصل یک متر ایجاد کرد و سپس فواصلی به طول 60 سانتی متر در روی خطوط تعیین می نمایند که هر یک محل انتقال یکی از قلمه های ریشه دار گیاه است قبل از انتقال قلمه های ریشه دار به زمین زراعتی آنها را از ناحیه یک سانتی متری یقه قطع می کنند و ریشه های طویل گیاه را نیز کوتاه می نمایند تا با این عمل ریشه های جانبی سریعتر آمادگی رویش پیدا کنند.
عمل انتقال آنها در این هنگام باید با دست به خوبی صورت گیرد که پس از وارد کردن به داخل خاک قسمتی از خاک بر اثر فشار انگشتان بر روی گیاه ریشه دار و عاری از ساقه به حالت فشرده در آید. در پائیز پس از انجام اعمال ضروری و برای نگهداری گیاه از عوامل نامساعد محیط خارج سطح زمین کشت را با قشری از برگهای خشک می پوشانند و سپس در بهار آنها را از روی قلمه ها خارج می سازند.
کلیه عملیات اصلاحی مثل افزودن به موقع کود به زمین زراعتی شامل 200 کیلوگرم کود ازته نیترات سدیم هر هکتار زمین باید انجام شود میزان مصرف کودهای شیمیایی دیگر مانند سوپر فسفات به مقدار 300 کیلوگرم و سولفات پتاسیم به مقدار 100 کیلوگرم می باشد.

دامنه انتشار


در ایران پرورش داده می شود.

قیمت به لیمو اورجینال

به لیمو نام یک گیاه دارویی معطر است که بوی خوشایند لیمو را دارد. درختچه این گیاه ۱٬۵ تا ۲ متر است که گاهی بیشتر هم می‌شود.[۲] و دارای برگ‌های ساده سرنیزه‌ای به طول ۷ تا ۱۰ سانتی‌متر با قاعده گره‌ای و عموماً بصورت دسته‌های سه تایی در هر گره است. گل آذین انتهایی و بصورت خوشه‌های باریک، جام گل کوچک و بطور مشخص واجد دو لب، ارغوانی رنگ پریده، میوه هستکی و دارای ۲۱ عدد بذر است. این گیاه بومی آمریکای جنوبی بوده و به طور طبیعی رویش آن در آرژانتین، شیلی و پرو گزارش شده است و از آن جا به سایر نقاط جهان از جمله ایران رفته‌است و کشت می‌شود. در ایران این گیاه در استان‌های شمالی و باغ‌ها کشت می‌شود.
محتویات

    ۱ خواص و کاربردها
    ۲ خواص درمانی دم نوش به لیمو
    ۳ طرز تهیه چای به لیمو
    ۴ ابهام‌زدایی
    ۵ منابع

خواص و کاربردها

برگ‌ها بخش دارویی این گیاه هستند و بویی شبیه لیمو دارند. برگ‌ها را در اواخر تابستان جمع‌آوری می‌کنند. پودر برگ گیاه به لیمو به رنگ سبز مات و دارای بوی معطر، طعم آن تند و کمی تلخ است. از به لیمو در درمان سوء هاضمه، نفخ، سردردهای یک طرفه، دردهای عصبی، سرگیجه و علائم سرماخوردگی استفاده می‌شود بعلاوه در تقویت حافظه و ایجاد آرامش و درمان بی خوابی نیز مفید است. همچنین به عنوان ادویه در مصارف خانگی نیز کاربرد دارد. اسانس به لیمو دارای خواص باکتری کش و حشره کش بوده و همچنین در صنعت عطرسازی نیز از آن استفاده می‌شود.

در بیماران دچار نارسایی کلیوی و همچنین در دوران آبستنی و شیردهی باید از مصرف زیاد به لیمو اجتناب کرد. استفاده موضعی به لیمو ممکن است باعث حساسیت پوستی شود. برگ و اسانس به لیمو را باید دور از نور، در جای خنک و سربسته نگهداری کرد. از فراورده‌های موجود در بازار آن می‌توان به چای ورون اشاره کرد.[۳]

نوشیدن دم کردهٔ گیاه به‌لیمو به صورت چای طرفداران زیادی دارد.
خواص درمانی دم نوش به لیمو

دم نوش به لیمو فوق‌العاده آرام بخش و تسکین دهنده اعصاب است. اسانس این گیاه در صنایع غذایی و در تهیهٔ انواع عطر و ادکلن بسیار کاربرد دارد. برای تقویت حافظه می‌توان از عرق به لیمو استفاده کرد. به لیمو برای تقویت معده در ردیف بهترین داروها قرار می‌گیرد که برای این منظور بهتر است همیشه به صورت دم کرده مانند چای مصرف شود. این دمنوش به رفع تپش قلب کمک می‌کند. این دمنوش آرام بخش است، استرس و خستگی‌های روحی را کاهش داده و برای درمان بی خوابی مناسب است. مناسب برای درمان سرماخوردگی و سرفه است. به لیمو یکی از بهترین داروها جهت تقویت معده می‌باشد و همچنین خاصیت ضد نفخ دارد. این دمنوش جهت التیام سر درد و میگرن مناسب می‌باشد.[۴]
طرز تهیه چای به لیمو

یک قاشق غذاخوری برگ به لیمو را در قوری ریخته و آب با دمای ۸۰ درجه را به آن اضافه کرده و اجازه می‌دهیم که به مدت ۲۰ دقیقه دم بکشد. در صورت تمایل به شیرین کردن دمنوش، می‌توانید از نبات یا عسل استفاده کنید.[۵]
ابهام‌زدایی

نوشیدنی که به نام «شربت به‌لیمو» معروف است ربطی با گیاه به‌لیمو ندارد و ترکیبی است از آب لیمو، آب میوه به، شکر و موادی دیگر. شربتی با محتوی عصاره یا دم کرده برگ گیاه به‌لیمو به همراه افزودنی‌های مختلف نیز ساخته می‌شود، ولی آن نیست که در زبان عام «شربت به‌لیمو» نامیده می‌شود.

بذر استویا

بذر استویا

3003

محصول جدید

گیاه دارویی استویا از مهمترین گیاهان دارویی در ایران می باشد این گیاه به تازگی وارد بخش کشاورزی ایران شده است و خوشبختانه کشاورزان فارغ التحصیل از دانشگاه های کشور از کشت و کار این گیاه استقبال خوبی کرده اند. همانطور که میدانید این گیاه در حدود 300 برابر شیرین تر از قند می باشد. البته این مقدار شیرینی در مناطق مختلف می تواند متغیر باشد و نباید بدون آزمایش و تحقیق در این مورد با قطعیت صحبت کرد. هم اکنون کشاورزان عزیز این گیاه را در قسمت های گرمسیری کشور کشت میکنند و هر ساله شاهد گسترش کشت ان هستیم. فروش این بذر به واحد گرم می باشد و قیمت اورده شده بر اساس کیلوگرم می باشد.

1000 قلم

 

 

مشخصات

اسم علمیStevia Rebaudiana
خانوادهAsteraceae
وزن هزار دانه بذر0.35
درصد جوانه زنی100 %
درصد خلوص100 %
نحوه کاشتابتدا خزانه گیری کرده و در شرایط گرمسیری کشت و کار میشود. این گیاه به سرمای زیر صفر درجه حساس می باشد.
عمر گیاه (چرخه زندگی)چندساله
ویژگی خاصتعداد بذر در گرم بسیار بالا می باشد و تولید داخلی می باشد.
ارتفاع گیاه بالغ50 سانتمتر
رنگ گلسفید
تعداد بذر در یک گرم2800 عدد
بذر مورد نیاز برای تولید هزار گیاه0.5 گرم
فاصله ردیف * بین دو بوته50 * 30
بذر مورد نیاز در هکتار30 - 50 گرم
عملکرد مزرعه در سطح هکتار2500 کیلو در سال اول و 4500 کیلو در سالهای بعد
تعداد بذر در کیلوگرم2800000 عدد
نحوه خشک شدنخشک کن صنعتی
منطقه کشت و تولیدایران - شیراز و شمال
نوع بسته بندیبسته بندی خرد و فله ای داخل پلاستیک و کارتن
رنگ محصولتیره
مبدا ارسالتبریز
درجه محصول و توضیحات اندازهدرجه یک

اطلاعات بیشتر

استویا از گیاهان گرمسیری می باشد و تحمل سرمای زیر صفر درجه را ندارد. این گیاه در زمستانهای سرد از ریشه خشک میگردد و کشاورزان عزیز باید دقت کنند که در انتخاب منطقه کشت دقت کافی را داشته باشند. این گیاه در کل دنیا به عنوان شکر گیاهی معروف می باشد و غلظت ترکیبات قندی آن تقریبا 300 برابر شکر معمولی می باشد و جویدن برگ این گیاه مزه بسیار شیرین و تلخی را ایجاد میکند. البته فرآوری آن توسعه یافته و اکنون پودر این گیاه در بسته های متفاوتی در بازار ارائه میگردد. گیاه استویا چند ساله بوده و نام علمی آن Stevia rebaudiana می باشد. استویا از خانواده آستراسه بوده و دارای گونه های بسیاری می باشد. در کشور ایران نیز به کشت و کار آن پرداخته می شود. وزن هزار دانه آن بسیار کم و در حدود 0/3 الی 0/4 گرم می باشد. در هر گرم بذر این گیاه 2800 عدد بذر شمرده می شود و برای تولید 1000 عدد نشای استویا به 0/5 گرم بذر با شرایط استاندارد لازم می باشد. استویا هم مانند سایر گیاهان دارویی نسبت به رطوبت سطخ بستر خاکی حساسیت نشان داده و نباید اجازه داد خشک شود. بعد از Sowing یا همان پخش کردن بذر در بستر غلطک ملایمی برای چسبیدن بذور به ذرات خاک موجود در بستر خاکی لازم می باشد. در تصاویر زیر می توانید از نزدیک با شکل و ساختار بذر و مزارع نمونه ی کشور آشنا شوید.